Una dintre principalele probleme cu care se confruntă locuitorii din zona George Enescu este aglomerația de pe străzile din cartiere și cea de pe bulevardul cu același nume, tranzitat zilnic de mii și mii de autoturisme.

Tocmai de aceea, Adrian Arămescu, candidat independent la Consiliul Local Suceava, vine cu o serie de măsuri concrete, menite să fluidizeze traficul rutier în cartier și să dea mai multă libertate de mișcare celor care locuiesc în acea zonă.

„În primul rând, este necesar să se facă sens giratoriu în intersecția din dreptul magazinului Lidl, ceea ce deja ar fluidiza traficul rutier, pentru că nu s-ar mai sta la semafor. Apoi pot fi amenajate două noi căi de acces, din George Enescu, pe la Cartodrom, prin pădurea care face legătură cu Șcheia, spre un alt sens giratoriu, care va permite tuturor celor care ies din cartier să meargă în direcția dorită, indiferent că e spre Fălticeni, spre Ițcani, Burdujeni sau altă localitate”, explică Adrian Arămescu proiectul pe care l-a prezentat și administrației locale, pentru a se ține cont de măsurile propuse în vederea alocării fondurilor necesare.

Practic, consilierul local independent, care candidează pentru un nou mandat, propune o variantă alternativă de circulație celor care acum trebuie să străbată străduțele aglomerate ale cartierului George Enescu, pentru a ieși în cele din urmă în Bulevardul George Enescu, care, la orele de vârf, e atât de aglomerat de mașini, că n-ai unde arunca un ac.

„Chiar și o singură cale de acces din cartierul George Enescu, pe la Cartodrom, care să iasă în E85, printr-un sens giratoriu, ar prelua măcar o treime din mașinile care ies din cartier, ceea ce s-ar reflecta într-o îmbunătățire a traficului pe bulevard. Dar sunt premisele necesare pentru a face două căi de acces, pentru ambele capete ale cartierului”, spune Adrian Arămescu, care a venit cu multe propuneri practice, puse în aplicare de administrația locală, după cum a recunoscut recent și primarul Ion Lungu.

Consilierul local recunoaște că proiectul nu este simplu de pus în practică, fiind necesar să se lămurească situația juridică a unor terenuri pe care ar urma să treacă noua arteră de legătură a cartierului George Enescu cu  Șcheia și de acolo oricare altă destinație, dar să fie alocate și finanțările necesare.

„Soluții de descongestionare a traficului am găsit pentru mai multe zone ale Sucevei, inclusiv pentru cartierul nou care va fi dat în folosință pe strada Universității și unde se va aglomera foarte tare zona. Soluții sunt și pentru Calea Unirii, care pe anumite porțiuni poate fi cu trei benzi de circulație, încât nu am mai avea aglomerația de acum. Rămâne de văzut câtă deschidere este și la viitoarea conducere a administrației locale în a pune în aplicare proiectele cu care vin. Sunt pregătit să pun la dispoziție toate informațiile necesare celui care vrea să facă ceva în interesul sucevenilor. Cunosc foarte bine problemele din cartierul Burdujeni, dar și din alte cartiere și-l voi susține pe cel care îl văd că vrea să facă treabă cu adevărat”, a afirmat Adrian Arămescu, care recunoaște că a fost întrebat de mulți suceveni care îl susțin să devină consilier local independent pentru ce „parte” va vota.