Două puternice companii locale vor construi autobaza de unde va fi gestionat transportul public metropolitan din Suceava - General Construct și Con Bucovina.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a spus că la licitația organizată în luna martie, oferta câștigătoare a fost desemnată cea a asocierii de firme General Construct (lider) și Con Bucovina.

Valoarea contractului de execuție recent semnat este de 9.837569,33 lei, iar durata de realizare este de 12 luni, deși sunt șanse reale ca lucrarea să fie finalizată mult mai devreme, ținându-se cont de puterea celor doi constructori de a mobiliza echipe suficiente și a aduce rapid utilajele și materialele necesare.

În prima etapă va fi amenajată platforma betonată de la fostul sediu al societăţii comerciale Transport Public Local (TPL) și vor fi montate stațiile de încărcare a autobuzelor electrice care vor circula pe traseele transportului metropolitan.Până acum, pentru transportul public metropolitan a fost finalizată achiziția a 50 de autobuze electrice, prima tranșă urmând să fie livrată în luna august, iar printr-un nou proiect urmează să mai fie aduse alte 15 autobuze care să circule în cele nouă localităţi membre ale Zonei Urbane Funcţionale (ZUF) Suceava.

„Iată că începe să capete contur acest proiect de transport metropolitan. În august vor sosi primele 37 de mijloace de transport electrice, sperăm ca în șase luni să se toarne platforma autobazei şi să fie montate și staţiile de încărcare a acumulatorilor”, a adăugat Ion Lungu.

Din Zona Urbană Funcţională Suceava, pe lângă municipiul reședință de județ mai fac parte oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Moara, Pătrăuţi, Şcheia, Ipoteşti, Bosanci şi Mitocu Dragomirnei.