În Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava va avea loc joi, 9 mai 2024, începând cu ora 17.00, Conferința „Cuvinte-zid și cuvinte-fereastră. Cuvânt frumos, purtător de Hristos”, eveniment cultural-educațional la care va participa și își va prezenta o parte dintre cărțile pe care le semnează Corina Popa. Invitata este lingvist, lector doctor asociat la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI), Facultatea de Litere a Universității din București, inițiatoarea Școlii de Gramatică, fost consilier la Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, expert în etică universitară, consilier pe probleme de educație în Parlamentul României.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Media și comunicare și Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”. 

Prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie - IȘJ Suceava, coordonatoarea evenimentului cultural organizat în Săptămâna Luminată, a spus că programul zilei de 9 mai 2024, Ziua Europei, cuprinde prelegerea „Cuvinte-zid și cuvinte-fereastră”, susținută de fondatoarea primei Școli de Gramatică din țară, contributor permanent la emisiunea „Vorbește corect!” de la TVR; vernisarea expoziției naționale itinerante de caligrame „Cuvânt ce (se) poartă frumos”, ce cuprinde 451 de lucrări înscrise în concursul național omonim; lansarea volumului de debut „Pe prispa gândului”, semnat de Oana-Carmen Budeanu, publicat la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților; Salon Carte cu carte, pentru copii și pentru biblioteca mamei creștine, Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Înscrierea se face prin e-mail, pe adresa coordonatorului de eveniment, ceredeev.daniela@isj.sv.edu.ro , până miercuri, 8 mai 2024, ora 18,00.