Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, marți dimineață, cu reprezentanții firmei responsabile de modernizarea drumului Mălini - Borca, la discuții participând și directorul de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava, Alin Ciobanu. Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre stadiul lucrărilor și calendarul viitoarelor lucrări la acest drum.

„În luna mai se va turna asfalt pe 9 km din totalul de 13 km. Lucrările vor începe de la baza asfaltului existent și vor urca aproape până în vecinătatea Obcinei Stânișoarei. Reamintim că valoarea lucrării depășește 24 de milioane de euro. Este vorba despre un drum județean cu o lățime de 8 metri, care include ziduri de sprijin în lungime de peste 15 km, pe care se construiesc 61 de podețe și 11 poduri”, a spus Flutur.

El a arătat că acest drum va lega Valea Moldovei de Valea Bistriței, traversând județele Suceava și Neamț. „Va deveni unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din România, rivalizând cu Transfăgărășanul, și va contribui la dezvoltarea proiectului privind Ținutul Mănăstirilor din zona Sucevei și a Neamțului. Iar la sfârșitul lunii mai ne vom deplasa din nou pe Munții Stânișoarei, unde constructorul ne-a promis că cea mai mare parte din drum va fi asfaltată”, a precizat șeful administrației județene.

El a ținut să sublinieze faptul că în momentul de față județul Suceava este un adevărat șantier de drumuri. Gheorghe Flutur a arătat că unele drumuri sunt modernizate, cum sunt cele din Bosanci, Ipotești, Udești, Liteni, Dolhasca, Moara, Stroiești, Dărmănești, Horodniceni, Rădășeni, Satu Mare, Grănicești, Brodina, Fântânele, Cornu Luncii, iar alte porțiuni de drumuri sunt reparate. „În alte situații au apărut gropi în asfalt, pe care le acoperim folosind un utilaj special numit fulljet cu care se asigură plombarea gropilor prin stropiri succesive de agregate de balastieră sortate și emulsie bituminoasă. S-au executat lucrări cu acest utilaj pe Valea Siretului, între Hănțești și Verești, precum și pe zona Baia - Bogata, după cum se poate vedea în fotografii. Lucrările de la Baia au fost finalizate astăzi. Vom continua în alte zone unde este necesar. Asigur populația județului Suceava că vom avea grijă să acoperim gropile, să plombăm și să reparăm drumurile afectate în această iarnă, pentru a asigura un trafic decent pe drumurile județene”, a precizat șeful administrației județene.

El a remarcat faptul că unele porțiuni care urmează să fie reparate au devenit subiecte de campanie electorală. „Țin să precizez că în fiecare primăvară, CJ Suceava a reparat aceste drumuri și o va face și de această dată, activitatea noastră nefiind influențată de perioada electorală în care ne aflăm”, a transmis Gheorghe Flutur.