Cinci elevi suceveni din clasele VIII-XII participă, zilele acestea, la faza națională a Olimpiadei de Istorie, de la Brașov.

Lotul este însoțit de profesoara Daniela Georgeta Baltariu (Școala Gimnazială "Ion Creangă" Suceava).

S-a calificat la Națională elevul Cosmin Dumitru Vișovan, din clasa a XII-a de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, coordonat de prof. Petrică Ciocan.

Pasionat de istorie, Cosmin a obținut, în 2023, premiul I la faza națională a olimpiadei.

Din lotul județean mai fac parte: Bianca Gheorghiu, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național ,,Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. Nicoleta Mitrofan; Ruben Ciobanu și Ștefan Leonte, din clasa a X-a, respectiv clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. Petrișor Didina; Tudor Dămian, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială "Ion Creangă" Suceava, prof. Daniela Georgeta Baltariu.

„Lotul olimpic la istorie a obținut în mod constant rezultate foarte bune la olimpiadele naționale, astfel încât ne așteptăm ca și în acest an blazonul școlii de istorie sucevene să fie onorat așa cum se cuvine”, a arătat inspector școlar pentru disciplina Istorie, prof. dr. Daniel Hrenciuc.