Etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice (limba spaniolă, limba italiană) a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași.

Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 13 elevi (cinci elevi la limba spaniolă și opt elevi la limba italiană). Potrivit inspectorului școlar pentru limbi moderne – limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron, „elevii suceveni au reușit să obțină premii și mențiuni importante atât la limba italiană, cât și la limba spaniolă”.

Astfel, la limba italiană, patru dintre elevii participanți au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației, după cum urmează:

·        Premiul al II-lea: Ilaria Păduraru, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava;

·        Premiul al III-lea: Natalia Salomea Sara - Năsăudeanu, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava;

·        Mențiune: Beatris Pântea, clasa a VII-a, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni;

·        Mențiune: Rebeca Maria Roșca, clasa a XII-a, de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina Natalia Daniela).

La limba spaniolă, eleva Alessandra Kirkin Popinceanu, din clasa a X-a, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a obținut o Mențiune acordată de Ministerul Educației, iar eleva Naomi Filimon, clasa a IX-a, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, îndrumată de prof. dr. Andreea Anca Brăescu, a obținut o Mențiune acordată de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Lotul de elevi a fost însoțit de prof. Irina Natalia Daniela Maxim, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice a făcut parte, în calitate de membru evaluator – limba spaniolă, prof. Ancuța Norocel, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

„Țin să-i felicit sincer pe toți elevii participanți la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice pentru rezultatele frumoase obținute și să le urez mult succes în continuare și vacanță plăcută!”, a mai adăugat insp. Constantin Tiron.