Grădinița cu Program Normal „Piticot”, structură a Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Mitropolitul Dosoftei" Suceava, a desfășurat în săptămâna 22-26 aprilie, o serie de activități educative extrașcolare în cadrul Programului Național "Să știi mai multe, să fii mai bun", cunoscut și ca „Școala altfel”.

Preșcolarii grădiniței au participat, alături de educatoare, și în parteneriat cu părinții și instituții, la activități variate, atractive, care le-au menținut interesul și au răspuns unor nevoi și interese ale acestora.

„Am colaborat cu medicul stomatolog Alina Cuzic pentru o activitate de educație sanitară numită <Dinți frumoși, dinți sănătoși>, cu Asociația <Lumină Lină> de la Biserica Sfânta Vineri, prin intermediul doamnei Mihaiela Ciutac, pentru organizarea activității de voluntariat <De la copii pentru copii>. De asemenea, am colaborat cu Asociația Tri-O pentru o activitate de educație PSI <Pompierul ne învață>, cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, prin intermediul comisarului-șef Onuțu Bogdan - Biroul Siguranță Școlară, al comisarului-șef Niga Marioara și al inspectorului Gherasă Iulia pentru <Polițistul ne sfătuiește>, cu preotul Viorel Sidoriuc de la Biserica <Sfânta Treime> Suceava, unde preșcolarii au făcut o vizită și au fost împărtășiți”, au povestit organizatorii.

De asemenea, cu ajutorul părinților, au fost desfășurate activități gospodărești, grădinița fiind înfrumusețată cu flori și copăcei (”Copăcelul grupei mele”), precum și un Târg de Paște, unde au fost expuse lucrări artistico-plastice, decorațiuni, felicitări și ornamente realizate de copii și dedicate sărbătorilor pascale.

Au fost implicați toți preșcolarii, îndrumați de cadrele didactice din grădiniță: prof. Elena Ungureanu - coordonator unitate, prof. Doina Timofte, prof. Iulia Miron, prof. Lăcrămioara Crăciunescu, ed. Otilia Iacob, prof. Andreea Csiki.