Fundația FARA a amenajat o bibliotecă la Școala Gimnazială Moara Nica. Este vorba de un proiect dedicat susținerii educației și dezvoltării personale a copiilor din comunitatea locală. Această inițiativă a fost posibilă datorită contribuției generoase a unui donator privat din București, care a oferit Fundației FARA peste 1.000 de cărți. Fundația FARA a completat donația cu rafturi, mese și scaune pentru a crea un loc dedicat lecturii și învățării chiar în cadrul școlii. Recent, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, la unul dintre evenimentele organizate în cadrul școlii, o întâlnire cu scriitoarea Cristina Beatrice Preda din București a oferit elevilor oportunitatea de a asculta pasaje citite chiar de autoare din cartea sa, „Canarul Pierdut”, și de a intra în dialog cu autoarea despre puterea și importanța lecturii.

„Ziua aceasta a lăsat un ecou în fiecare dintre noi”, a spus Cristina Beatrice Preda, completând cu îndemnul: „Să iubim cărțile și să lăsăm ca descoperirea poveștilor să ne facă mai buni, mai empatici și mai deschiși față de cei vulnerabili”.

Poveștile citite chiar de autoare au adus mai aproape de copii lumea ilustrată a poveștilor și au fost un exemplu de cum „putem să vorbim lumii despre subiectele sensibile ale timpurilor noastre: încălzire globală, grija pentru animale și natură, empatie”.

Elevii au fost răsplătiți cu insigne de iubitori ai cărților și dulciuri, iar Fundația Nabu a donat cartea bilingvă „Canarul Pierdut”, care încurajează descoperirea altor culturi și stimulează imaginația. Director Comunicare Fundația FARA, Alexandra Papa, a declarat: „Participarea a peste 100 de elevi, profesori și părinți a demonstrat angajamentul comunității față de educație și importanța oferirii accesului la cărți și cunoștințe. Evenimentul a lăsat un ecou puternic în rândul participanților și a subliniat rolul crucial al cărților în educarea și sensibilizarea copiilor față de problemele actuale ale lumii”.