Unul dintre cei mai buni specialiști în construcția de drumuri și poduri din județul Suceava, inginerul Eugen Girigan, a părăsit această lume. Deși s-a pensionat din 2010, într-un interviu acordat anul trecut ziarului nostru Eugen Girigan declara că intenționează să lucreze până la 80 de ani, mai ales că avea foarte multe oferte de colaborare pe diferite specialități, cum ar fi responsabil tehnic cu execuția (RTE), diriginte de șantier, expert tehnic judiciar sau reprezentant al antreprenorului. Iar vasta sa experiență vorbea de la sine despre faptul că toată lumea îl căuta cu insistență.

Spunea atunci că i s-a întâmplat să aibă simultan și 10 oferte de colaborare.

Inginerul Girigan avea 76 de ani și în cariera sa a construit 87 de poduri în tot județul, majoritatea în perioada 1980-1986, podul de peste râul Moldova, între Baia și Bogata, cu o lungime de 326 de metri, fiind unul dintre acestea.

Era o enciclopedie a infrastructurii rutiere a județului Suceava, putea să spună oricând istoricul podurilor care traversează fiecare curs de apă.  

Eugen Girigan a fost director al SC Drumuri și Poduri SA Suceava, consilier județean și local și subprefect al județului Suceava.