În comuna Ipotești s-au realizat investiții masive în ultimii ani, atât cu fonduri de la bugetul local, cât și de la bugetul național sau din fonduri europene.

În ultimii trei ani și jumătate, numai de la bugetul local s-au cheltuit pentru realizarea diferitor obiective de interes public peste 13 milioane de lei (2,6 milioane de euro), iar alte investiții, în valoare de peste 22 de milioane de lei (4,4 milioane de euro), sunt în plină derulare.

Meritul pentru această transformare a comunei Ipotești revine primarului Dumitru Gulei, dar și echipei din Primărie, care i-a fost alături în acest mandat, iar o astfel de echipă are tot creditul pentru a continua ceea ce a început.

Și s-au realizat investiții în toate cele trei sate ale comunei, respectiv Ipotești, Lisaura și Tișăuți, care au cuprins tot ceea ce este de interes pentru comunitate, de la drumuri și școli, până la spații de joacă sau terenuri de sport.

În cursul anului 2021, s-au finalizat extinderea și modernizarea Școlii Gimnaziale Lisaura, o investiție în valoare de 461.000 de lei. O perioadă de timp, aici a funcționat Primăria Ipotești, și asta pentru că sediul administrației locale a intrat într-un amplu proces de modernizare și extindere. Lucrările de reabilitare a sediului Primăriei Ipotești s-au finalizat în primăvara anului trecut.

Clădirea s-a extins cu circa 300 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că s-a dublat suprafața pe care se desfășoară acum activitatea.

”Investițiile au costat 2,8 milioane de lei, cu tot ceea ce a fost prins după începerea lucrărilor, inclusiv curenții slabi care ni s-au cerut de către cei de la ISU Suceava. Practic se poate vorbi de o clădire nouă, mai puțin o parte din pereți. S-a săpat inclusiv 30 de centimetri pentru a avea pereți mai înalți”, a precizat primarul Dumitru Gulei.

Revenind la Școala Gimnazială Lisaura, acum aici învață toate cele patru grupe de clasa zero care există în comună, și totul în condiții extrem de civilizate.

În imediata apropiere a școlii din Lisaura au mai fost finalizate alte două proiecte. Este vorba de un spațiu de joacă pentru copii, unde sunt amplasate și mai multe piese pentru amatorii de șah, iar al doilea proiect, finalizat tot în 2021, a constat în amenajarea unui teren de fotbal de material sintetic, cu dimensiunile de 20x40, cu nocturnă, grup sanitar și alte anexe.

Dar investițiile au vizat și asfaltări de drumuri în Lisaura, exemplu în acest sens fiind strada Crizantemelor, și realizarea unui trotuar cu o lungime de un kilometru, de la școală la limita cu municipiul Suceava.

În satul Ipotești s-au turnat covoare asfaltice pe strada Ștefan cel Mare, pe o lungime de peste 1.100 de metri, de la limita administrativă teritorială cu municipiul Suceava și până la intersecția cu strada Mihail Sadoveanu. A fost asfaltată o porțiune de pe strada Petru Rareș, cu o lungime de 700 de metri, de la intersecția cu strada Decebal până la podețul peste râul Șomuzul Mic.

În Ipotești au fost realizate și alte lucrări edilitare, iar una care este pe cale de finalizare este cea de la Căminul Cultural. Este o investiție de circa 2,5 milioane de lei, care la finalul lucrărilor de extindere și reabilitare va avea o suprafață de circa 600 mp, scenă, toalete și o bibliotecă.

Și satul Tișăuți a făcut parte din planurile de modernizare și dezvoltare ale primarului Dumitru Gulei. Aici, au fost asfaltate străzile Irimia Movilă și Izvorului, pe o lungime de peste 800 de metri, iar pe strada Alexandru cel Bun a fost realizat un trotuar cu o lungime de 1.400 de metri.

Tot anul acesta, sunt prinse la finanțare și extinderea sălii de sport din Ipotești, prin construirea unei săli de sport de dimensiuni mai mici, dar și modernizarea prin asfaltare a mai multor drumuri din comună.

În acest mandat a fost înființat un sistem stradal de supraveghere video, ceea ce permite ca locuitorii din comuna Ipotești să trăiască în condiții de siguranță sporite.

”Eu spun că se vede cu ochiul liber faptul că la Ipotești se muncește nu doar intens, ci și cu folos. Numărul populației comunei a crescut exponențial în ultimii ani, iar provocările cu care administrația publică locală se confruntă sunt uriașe. Cred că ne-am făcut datoria, iar banii pe care i-am avut la bugetul local, dar și cei pe care i-am atras de la nivel național sau din fonduri europene au fost folosiți eficient. Iar până la urmă este normal să ne dezvoltăm și să creăm locuitorilor comunei cele mai bune condiții de trai. Nu ne oprim aici și vom continua să venim cu proiecte noi, dar în același timp le vom finaliza pe cele pe care le avem deja în execuție, fie că este vorba de drumuri, școli, grădinițe, extinderi de apă, canalizare și gaz, amenajarea unor zone de agrement și recreere sau orice altceva care este necesar într-o comunitate. Mai vreau să spun că noi, ca administrație locală, suntem deschiși la orice sugestii care vin din partea locuitorilor comunei, iar dacă acestea sunt bune nu vom ezita niciodată să le analizăm și să le implementăm”, a menționat primarul Dumitru Gulei.