Echipele de rugby seniori CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului au reluat pregătirea pentru partea a doua a campionatului Ligii Naționale de Rugby. Echipele locale vor evolua în play-out, unde vor participa zece echipe. Va fi o parte a doua de campionat cu nouă meciuri, tabelul de joc fiind stabilit prin tragere la sorți, iar fiecare echipă va urma să joace cu fiecare, o singură dată, acasă sau în deplasare.

Campionatul se reia mult mai repede decât în alți ani.

În prima etapă, pe 20 august, RC Gura Humorului și CSM Bucovina Suceava se vor întâlni în derbiul local. Partida va fi ca de obicei una a marilor orgolii, dar și cu miză, ambele echipe având pe listă victoria în această întâlnire.

La Suceava, antrenorul-jucător Marcel Crețuleac a început destul de intens pregătirea și se bazează pe un lot de aproximativ 30 de jucători: „Facem pregătire și vrem să facem o figură cât mai bună, să se vadă o creștere în joc. Mulțumim Primăriei municipiului Suceava pentru finanțare, pentru ratele virate la timp, jucătorii au putut primi bani și atmosfera în lot este bună. Acum, trebuie ca și ei să confirme încrederea care li s-a acordat”.

Sucevenii vor debuta cu două meciuri în deplasare, la Gura Humorului și la Alba Iulia, și au ca obiectiv două victorii.

Managerul-jucător al RC Gura Humorului, Ștefăniță Rusu, a declarat că antrenamentele au început, însă încă nu cu efectivul dorit, mulți jucători fiind încă în vacanțe. Se pune accent în mare măsură pe pregătirea fizică colectivă și individuală.

Humorenii vor putea conta în retur pe trei dintre juniorii de la CSS Gura Humorului care între timp au împlinit 18 ani și au devenit eligibili pentru joc la seniori. Este vorba Marian Popescu, Sebastian Filipciuc și Mihai Hodeniuc.

”Mai sunt câțiva colegi care sperăm să vină la antrenamente și, foarte important, tinerii sportivi care au devenit studenți, multipli campioni naționali la juniori, vor continua în principiu toți la noi. Există și interes pentru unii jucători, însă la nivel de zvonistică deocamdată. Sperăm să contăm pe un lot extins și puternic și facem eforturi să creștem financiar, chiar dacă lent”, a mai punctat Ștefăniță Rusu.

RC Gura Humorului este singura echipă de rugby seniori care se finanțează exclusiv din surse private și din toate analizele făcute rezultă că are și bugetul cel mai mic din toate echipele de seniori. Rezultatele, chiar și din acest an, din prima parte a campionatului, au fost clar peste bugetul echipei.