Doleanțele sucevenilor care activează în domeniul sportului, domeniu care aduce multe emoții și satisfacții, care produce campioni în toate ramurile, dar este vitregit la partea de salarizare, s-au făcut auzite la București, în cadrul mitingului Sindicatului Național de Tineret și Sport. Acesta a avut loc la Agenția Națională de Sport și la Ministerul Muncii. De altfel, conducerea Agenției Naționale pentru Sport, reprezentată de președinta Elisabeta Lipa și de vicepreședinții Thomas Răzvan Moldovan și Gabriel Toncean, a luat inițiativa de a merge în mijlocul manifestanților, pentru un dialog constructiv.

”Cererea noastră a fost una simplă, ca nivelul salariilor angajaților din sport să fie mărit, să ajungă măcar la nivelul minim, ca al colegilor noștri bugetari din alte compartimente”, a spus Ovidiu Paul Hrițcu, lider SNST Suceava, prezent la manifestare alături de colegii de la Clubul Sportiv Municipal și Direcția de Sport și Tineret Suceava, totodată și de colegii din toată țara.

Ovidiu Paul Hrițcu a fost desemnat și a participat, împreună cu președintele SNST Andy Nagy și un număr restrâns de colegi din țară, la întrevederile de la Ministerul Muncii și de la ANS, unde a purtat discuții constructive, în baza cărora va fi elaborat, pentru a fi depus, un proiect de act normativ de majorare cu 25% a salariilor.

”Consider că până la soluționarea revendicărilor noastre, care sunt nu doar salariale, Suceava a avut un mare câștig din această deplasare, deschizând un nou canal de comunicare cu conducerea Agenției Naționale de Sport la cel mai înalt nivel, fiind remarcată prezența noastră la aceste acțiuni. Sportul înseamnă sănătate! Sportul înseamnă educație!”, a concluzionat tânărul lider sindical sucevean.

Protestele salariaților din domeniul sportului au început în urmă cu aproape trei luni de zile, s-au desfășurat sub diferite forme, fără a afecta însă activitatea instituțiilor și cluburilor sportive din județ.