Două persoane au ajuns la spital ieri dimineață după ce două autoturisme s-au ciocnit la Plopeni, pe DN 29 Suceava-Botoșani, unul din drumurile naționale cu cel mai mare trafic din această zonă a țării.

Accidentul s-a produs într-o curbă periculoasă, pe fondul pierderii controlului asupra mașinii și al pătrunderii pe contrasens. 

La fața locului au intervenit o autospecială pentru descarcerare și trei echipaje SAJ, o persoană fiind încarcerată. Ambii răniți erau conștienți și cooperanți, fiind transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații preliminare.   

În accident a mai fost implicată o a treia persoană, care nu avea traumatisme vizibile și care a refuzat transportul la spital.

Înainte de sosirea echipajelor, primul care a gestionat situația la locul accidentului rutier a fost plutonierul adjutant Cristian Iavni, de la Detașamentul de Pompieri Suceava, care ieșise din tura de 24 de ore și se deplasa către domiciliu.

Acesta le-a acordat primul ajutor medical victimelor și a stabilizat mașina care se afla pe carosabil și în care se aflau cele două persoane rănite, pentru a nu ajunge în șanțul de pe marginea carosabilului.

Ulterior, la sosirea echipajelor, a ajutat la balizarea zonei de intervenție și la celelalte operațiuni specifice ale pompierilor militari.