Candidatul PNL pentru Primăria Șcheia, Alin Rusu, i-a transmis viceprimarului Cristinel Burac că PSD, partidul din care face parte, nu a făcut nimic pentru această comună, ba mai mult a blocat proiectele de dezvoltare. Afirmația lui Alin Rusu vine după ce Cristinel Burac a spus că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a venit în comună pentru a se lăuda cu proiectele promovate de administrația locală.

„Este trist cât de penibil ați ajuns să publicați un text scris de alții în care loviți mișelește în președintele Gheorghe Flutur și administrația liberală județeană. Insinuați că președintele Flutur nu ar avea ce căuta pe șantierele din Șcheia. O simplă citire a Legii administrației publice locale vă va lua ceața de pe ochii <orbiți> de ură. Președintele Consiliului Județean are obligația să se asigure de bunul mers al tuturor lucrurilor în județ și să sprijine acolo unde e nevoie. Nu mă miră că nu cunoașteți legislația. De fapt, vă cer prea mult! Vă mirați că președintele Gheorghe Flutur <se împăunează>, cum spuneți dumneavoastră, cu proiectul de apă și canalizare care se derulează în comuna noastră cu fonduri europene atrase prin POIM. Puteți să rămâneți în starea de mirare până după alegeri, când o să vă mirați și mai tare cum de le-ați pierdut”, a declarat Alin Rusu.

El a subliniat faptul că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a deblocat acest proiect de 280 de milioane de euro, care a fost ținut în sertar de ministrul PSD Rovana Plumb, fiind nevoie de intervenția ministrului liberal Marcel Boloș și a șefului administrației județene pentru ca proiectul să ajungă în Suceava, iar Șcheia să beneficieze și ea de cea mai mare sumă de bani din acest buget.

„PSD nu a făcut absolut nimic pentru Șcheia, dimpotrivă, a ținut blocate multe proiecte făcute de administrația liberală. Acum se vede cu ochiul liber că Șcheia este un întreg șantier datorită proiectelor liberale. La polul opus partidul dumneavoastră nu s-a gândit când a făcut împărțirea imașurilor, care au devenit zone rezidențiale.

Apa și canalul în Mihoveni de care deja oamenii beneficiază, drumurile asfaltate, școlile modernizate, terenurile de joacă sunt o realitate. Sala de sport pe care ați blamat-o atât de mult va aduce copiilor, tinerilor și adulților o locație în care se vor putea recrea în condiții de confort maxim”, a afirmat Alin Rusu. Candidatul PNL pentru Primăria Șcheia a amintit că și mănăstirea din Sf. Ilie a prins din nou viață datorită unui proiect de 5 milioane de euro adus de administrația liberală.

Alin Rusu a adăugat că pentru Cristinel Burac și PSD cel mai bun ”proiect” este denigrarea liberalilor, a președintelui Gheorghe Flutur și a primarului Vasile Andriciuc. „Este penibil că cei care vă sfătuiesc să vă faceți campanie doar lovind în președintele Flutur cred că veți avea succes. Nu știți <cu ce se mănâncă> administrația, ați fost pe nicăieri ca viceprimar, dar vreți să ajungeți primar. Pe cine vreți să păcăliți? Șcheienii știu adevărul și probabil asta vă doare”, a mai spus Alin Rusu. El este sigur că Șcheia se va dezvolta alături de tot județul sub conducerea liberală a lui Gheorghe Flutur.