Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în ședința de joi, Guvernul a aprobat construcția tronsonului autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava. După adoptarea Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție, Gheorghe Flutur a spus că „este încă o zi istorică pentru județul Suceava, după cea în care Guvernul a aprobat construcția șoselei de centură a orașului Gura Humorului”. Gheorghe Flutur a spus că tronsonul Pașcani - Suceava va asigura legătura între tronsoanele Autostrăzii Moldova A7 Bacău – Pașcani, la care deja se lucrează, și Suceava – Siret, care se află în proiectare. Tronsonul autostrăzii A7 va avea o lungime de circa 62 km, va fi structurat în două loturi și va traversa județele Suceava, Iași și Botoșani. „Sunt atât de legat de acest proiect al autostrăzii încât simt nevoia să împărtășesc bucuria cu sucevenii mei. În felul acesta județul Suceava vede luminița de la capătul tunelului, după ce Guvernul României a aprobat un tronson de pe Autostrada Nordului, varianta ocolitoare Păltinoasa - Gura Humorului - Frasin. Da! În felul acesta trecem de la mult așteptata autostradă a domnului Ștefan Mandachi la o perspectivă a două autostrăzi, nord-sud, Siret - Suceava - Pașcani, și est-vest, Suceava - Vatra Dornei”, declara Gheorghe Flutur în urmă cu două zile, după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a semnat pentru indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Suceava – Pașcani.

Gheorghe Flutur a arătat că printre caracteristicile principale pentru acest tronson de autostradă se regăsesc: 23 de viaducte, dintre care cel mai mare va avea o lungime de 1050 metri și va fi realizat în punctul de început al autostrăzii, Gâstești – Pașcani, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, două centre de întreținere și coordonare, perdele forestiere și panouri fonoabsorbante și anticoliziune, iluminat public și sistem de monitorizare a traficului ITS. Președintele CJ Suceava a mai adăugat că pe tronsonul de la Pașcani la Suceava vor fi cinci  noduri rutiere: Tătăruși - Heci cu intersecția DJ208F, Dolhasca cu intersecția DJ208I, Roșcani cu intersecția DJ208C,  Dumbrăveni cu intersecția DJ208B și la Aeroportul Suceava, care prevede drumuri de acces în DN29 și spre aeroport.

Valoarea estimată este de 9,25 miliarde lei, cu TVA, (1,82 miliarde de euro) iar sursa de finanțare a acestui proiect este prevăzută din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021-2027.

„Vreau să îi mulțumesc ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, primului ministru, Marcel Cioacu, dar și celorlalți care au contribuit la demararea Autostrăzii Moldovei, Autostrada A7, care leagă Bucureștiul de Suceava și Siret. Personal simt că am fost util atât eu, cât și Consiliul Județean și am făcut ca acest proiect să aibă documentația finalizată”, a mai spus Flutur.

De precizat că în cursul zilei de joi, secretarul de stat din ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a subliniat faptul că acest proiect se realizează în colaborare cu autoritățile publice locale, el mulțumindu-le președinților consiliilor județene Suceava și Iași, Gheorghe Flutur și Costel Alexe, pentru implicarea în acest proiect.