Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat mulțumit de modul în care se lucrează la proiectele de dezvoltare ale acestui municipiu. În cursul zilei de joi, Gheorghe Flutur a verificat lucrările la mai multe obiective aflate în implementare în momentul de față, el apreciind că Vatra Dornei s-a schimbat în bine în ultimii ani, cu administrație liberală. Alături de Gheorghe Flutur au fost prezenți candidatul PNL pentru Primăria Vatra Dornei, viceprimarul Marius Rîpan, primarul în funcție, Ilie Boncheș, deputatul libera Angelica Fădor și vicepreședintele PNL Suceava Dumitru Pardău.

Flutur a ținut să facă referire la investițiile pe care Primăria Vatra Dornei le-a făcut pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din acest municipiu, atât prin construcția unui ambulatoriu nou cu 17 cabinete, cât și prin promovarea unui proiect pentru un nou spital. „Am venit să văd locul unde vom demara viitorul spital și îl felicit pe Marius Rîpan pentru că ne-a prezentat o formă de proiect pentru această mare investiție. Va fi un spital care va depăși suma de 20 de milioane de euro. Primăria a construit deja un pavilion nou pentru un ambulatoriu cu 17 laboratoare, unde dornenii și cei din Țara Dornelor pot veni să-și facă analize, și încă două blocuri operatoare pe lângă cel existent. De asemenea, s-a mărit echipa de medici de la Vatra Dornei și am văzut că s-a achiziționat un computer tomograf nou, ceea ce înseamnă un pas uriaș spre siguranța cetățenilor din Țara Dornelor”, a declarat Flutur.

El a ținut să aprecieze și implicarea primăriei în modernizarea unităților de învățământ din acest municipiu. „În Vatra Dornei sunt două licee și amândouă au câte un corp nou. Unul este finalizat și unul este în curs. Și vorbim de investiții de reabilitare termică, schimbat geamuri, panouri fotovoltaice, laboratoare modernizate. De asemenea, sunt trei școli gimnaziale, toate sunt modernizate și sunt în curs de dotare cu mobilier și echipamente performante pe programe europene. În Vatra Dornei sunt circa 1.000-1.100 de elevi care învață în licee și circa 1.200 de elevi în cele trei școli gimnaziale și vreau să felicit autoritățile pentru implicare în a le asigura cele mai bune condiții”, a precizat Flutur.

 

·        Flutur: În Vatra Dornei urmează asfaltarea a încă 13 străzi

 

Președintele CJ Suceava a adăugat că poate să vorbească foarte mult despre investițiile din Vatra Dornei, el făcând referire în primul rând la străzile modernizate, respectiv peste 40 de kilometri până în momentul de față, la care se adaugă alte 13 străzi care vor fi asfaltate printr-un proiect „Anghel Saligny”. „Apoi avem investițiile în rețelele de apă și canal și îmi aduc aminte cu ani în urmă că jumătate din populație era racordată la aceste rețele. Acum proiectele pe care le aveți și care depășesc 12 milioane de euro vor face ca undeva la 80% din populație să aibă apă și canalizare”, a afirmat președintele CJ Suceava.

El a subliniat că îl bucură faptul că dornenii au început să se racordeze la noua rețea de gaz metan din acest municipiu. „Am trecut Mestecănișul cu această conductă de gaz metan și mă bucur că deja câteva sute de oameni s-au racordat la gazul metan. Urmează undeva, din câte îmi dau seama, încă peste 2.000 de potențiali abonați, dar și cei din industria alimentară se pot racorda. Dar vreau să precizez că ne luptăm să ducem gazul în toată Țara Dornelor, spre Candreni, spre Coșna, Șaru Dornei, Dorna Arini, Poiana Stampei, ceea ce e mare realizare”, a declarat Flutur.

Nu în ultimul rând, el a mai spus că tot la Vatra Dornei se lucrează la construcția a 90 de apartamente sociale, la care se mai adaugă încă 20 care sunt pregătite pentru solicitanți, dar și alte 70 de apartamente care au fost predate.