Un bărbat din Brodina care a dat o spargere în municipiul Suceava în luna august a anului trecut și-a aflat joi pedeapsa. Judecătoria Suceava l-a găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat pe Andrei Alexandru Juravle și i-a aplicat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Andrei Alexandru Juravle este acuzat că în data de 17 august 2023 a pătruns într-o locuință de pe strada Ilie Ilașcu din municipiul Suceava, de unde s-au furat bijuterii și ceasuri evaluate la 120.000 de lei.

Juravle a fost ridicat în cursul zilei de 11 decembrie 2023, de la Vicovu de Sus. Polițiștii au descins și la o locuință din municipiul Suceava, pe care acesta o folosea și de unde au ridicat mai multe probe.

Mai trebuie spus că la data furtului, Juravle se afla sub control judiciar, într-un dosar în care era judecat ca coordonator al unei rețele care a dat mai multe spargeri în zona Rădăuți.

Între timp, în luna octombrie a anului trecut, Alexandru Andrei Juravle a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la 5 ani de închisoare, însă pedeapsa nu este încă definitivă.

El a fost condamnat pentru participare sau complicitate la furturi comise în Rădăuți, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi. Prejudiciul produs prin furturile săvârșite în perioada aprilie-iunie 2022 era calculat atunci la peste 150.000 de euro și 150.000 de lei și peste 1,5 tone motorină, din vehicule grele.
Andrei Alexandru Juravle a făcut parte din gruparea care acum câțiva ani a spart locuințele unor oameni de afaceri. În luna mai a anului 2018, el a intrat într-o casă din comuna Slatina, de unde a furat bani şi bijuterii din aur, prejudiciul reclamat fiind de 25.000 de lei.

Acesta a ispășit condamnarea pentru furturile mai vechi. El este acuzat că la aproximativ un an după eliberare a organizat noua grupare, cea care a acționat în perioada aprilie-iunie 2022 la Rădăuți. Revenind la actualitate, din nou, iată, acesta ar fi comis furtul din Suceava la aproximativ două luni după ce scăpase de arestul preventiv.

Ca mod de operare, Juravle a comis furturi atent pregătite, la care s-a știut unde se acționează și de la cine sunt de furat bunuri valoroase sau sume mari de bani.

Juravle este cunoscut și pentru că a fugit de mai multe ori de polițiștii care au avut de pus în executare mandate pe numele său.