Preotul Cătălin Axinte a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la alegerile locale, cu respectarea hotărârilor Sfântului Sinod. Conform informațiilor primite de la Arhiepiscopie, mai mulți preoți au solicitat acord pentru a candida, însă, pentru moment, a fost confirmat numai preotul Axinte. „În următoarea perioadă, preotul Cătălin Axinte va fi monitorizat de Consistoriul eparhial și, dacă va candida și va fi ales, va trebui să aleagă între cariera politică și preoție”, a declarat purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei, preotul Alexandru Sava.

Contactat telefonic, preotul Axinte a declarat că a cerut acordul Arhiepiscopiei pentru a candida la funcția de primar al Sucevei din partea AUR, dar că până la ora transmiterii acestei știri nu a primit nici confirmarea conducerii AUR că este nominalizat candidatul acestei formațiuni politice la funcția de primar, nici informarea oficială de la Arhiepiscopie, că a primit acceptul de a candida.

„Deocamdată nu pot să spun nimic mai mult. Sunt onorat să particip din partea AUR la alegerile pentru funcția de primar, pentru că acest partid este un promotor al familiei tradiționale și al credinței, dar încă nu am fost nominalizat”, a declarat preotul Axinte.

Până la transmiterea acestei știri, președintele AUR, George Simion, nu a răspuns întrebării noastre, dacă preotul Cătălin Axinte este candidatul AUR la funcția de primar al Sucevei.