Etapa I a Karting Masters România, care va avea loc pe Circuitul de la Prejmer, de lângă Brașov, deschide noul sezon de karting din țara noastră. Competiția care se va desfășura în acest weekend îi are pe tabloul de concurs și pe frații suceveni Vladimir și Andrei Rebenciuc.

După ce anul trecut a concurat foarte bine la Clasa PUFO, izbutind să câștige Cupa României și să devină vicecampion național, Vladimir, care va împlini în curând 9 ani, a trecut în 2024 la categoria superioară, MINI 60, rezervată piloților cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Pentru acest sezon, obiectivele sale sunt o poziționare între primii opt în campionatul național și o clasare în Top 5 la Cupa României.

Trebuie precizat că iarna aceasta Vladimir s-a pregătit în Italia, pe cel mai mare circuit din Europa, South Garda, participând cu succes la Trofeele „Primavera” și „Andrea Margutti”. De asemenea, timpii realizați la antrenamentele din presezon au fost competitivi, astfel că reprezentanții echipei pentru care concurează, Borțov Racing, sunt optimiști în privința curselor care urmează.

În ce-l privește pe mezinul Andrei, în vârstă de 6 ani și jumătate, acesta va concura la rândul său la o clasă superioară în acest sezon. Mai exact, a trecut de la PROMO la PUFO, unde va avea adversari cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani. Andrei a pilotat curajos anul trecut, a realizat un progres semnificativ, așa că în 2024 se anunță unul dintre protagoniștii întrecerii.

La sfârșitul săptămânii viitoare, tot la Prejmer, este programată runda inaugurală din Cupa României la karting.